Chcete-li ubrat na váze více než jenom několika málo kilogramů, předpokládejte, že vás to bude stát mnoho sil a samozřejmě také i drahocenného času.

Efektivní hubnutí je vždy lepší než se trápit

Je jasné, že Češi rozhodně nepatří mezi žádné hubeňoury. Ono by to ani vzhledem k našemu jídelníčku moc dobře nešlo. Česká národní jídla jsou tučná, sladká a hodně těžká. A my je máme tuze rádi a také si je rádi v pravidelných intervalech dopřáváme. Nicméně ani lidé, kteří dávají spíše přednost zahraničním specialitám, nemusí být zrovna nejhubenější. Ony speciality se totiž mnohdy skládají hlavně z nezdravých pokrmů, které si je možné za sympatické peníze koupit u stánku s rychlým občerstvením. Řeč je hlavně o hamburgerech a dalších pochutinách, které si, co se kalorického obsahu týče, českým jídlům směle vyrovnají.

Basketbal

Takto se stravovat samozřejmě není zrovna nejzdravější a dříve nebo později to půjde na postavě znát. Kdo má rád tučné a sladké, ten začne přibírat a vidět to půjde nejen na váze, ale i postavě, která se začne zakulacovat. Dobré je rovněž si občas udělat výpočet bmi, díky kterému nejlépe člověk pozná, jak na tom v tomto ohledu je. Je možné to provést klasicky, tedy pomocí tužky a papíru, ale proč ztrácet čas dlouhými výpočty, když to za nás mohou udělat specializované aplikace na mnoha vhodných stránkách.

Brokolice

Co s tukem navíc?

Pokud je bmi až příliš vysoké, znamená to jen jediné – jedná se o nejlepší čas k hubnutí. Není potřeba se toho bát. Často není potřeba být v rámci odtučňování až příliš agresivní a nedopřávat si vůbec žádné pochutiny. Mnohdy skutečně není nezbytné sladké zcela vynechat, a dokonce ani tučné ne. Jen se musí konzumovat takovéto potraviny v mnohem menším množství a ve vyšší kvalitě. To sice stojí o něco více než běžné potraviny, ale štíhlá postava rovná se zdraví a zdraví má člověk jen jedno.

Jídelníček

Na jídelníčku člověka, který se chce zbavit nadváhy, najdeme samozřejmě hlavně zeleninu všeho druhu, luštěniny a lehké maso, třeba rybí nebo drůbeží. Je možné zařadit i ovoce, ale vzhledem k tomu, že to často obsahuje mnoho cukru, je lepší ho konzumovat nejpozději v odpoledních hodinách.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup